"The fashionable woman wears clothes. The clothes don't wear her." - Mary Quant








Fashionista. A word made up to describe women who live and breathe fashion. Typically, when one hears the word "fashionista" only one name come to mind to epitomize this stylish woman: Carrie Bradshaw. That's right. The fictional character from the TV series "Sex and the City," as portrayed by Sarah Jessica Parker, who took fashion to a whole new level.
italic bold

NETWORK



FOLLOW ME



RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.


Google Chrome Game (GCG)
Friday, November 25, 2011 at 9:55 PM

Aku di tag oleh seorang manusia yang baek hati bernama Khairina Sidek and aku dengan rela hati join this game!Nampak macam menarik aje..

Takde syarat-syarat main game ni.Tapi kalian wajib tag sekurang-kurangnye 5 orang blogger.and kalau dah kene tag tu,rajin-rajinkanlah diri anda untuk buat entry okay!Let's start!

List A to Z, websites that automatically open when you type a letter.
For example, when I type letter 'r', this will appear.


So,tunggu ape lagi?!

A-aqupunyekesahbukankau.blogspot.com
B-blueberry.co.cc
C-cleverbot.com
D-diarykoyak.blogspot.com
E-eyka4rever.blogspot.com
F-facebook.com
G-google.com
H-html-color-codes.info
I-ichinmikitha.blogspot.com
J-jieazzmovie.net
K-kedai-buku.com
L-lyssasecret.com
M-maniastory.blogspot.com
N-nananitchiepie.blogspot.com
O-orenpurplelicious.blogspot.com
P-photobucket.com
Q-quotegarden.com
R-randomistathoughts.blogspot.com
S-ss496.blogspot.com
T-tumblr.com
U-Utusan Malaysia Online
V-video.google.com
W-weheartit.com
X-x-mcjellyz.blogspot.com
Y-youtube.com
Z-zakira-afina.blogspot.com

I nak tag:

Adira
Amalina
Ummi
Atirah
Apit

Labels:

0 comments



Day1# The song you heard today
at 12:33 AM

Hari ini aku dah start blog challenge tu.Tak pe la walaupon game nih dah lapukk..Aku tetap nak maen jugak!Ni first time tau!Tu yang excited sangadd tuh.Well,the song you heard today??

Tadi aku dengar lagu I like you the best!Beast!Well,aku terpegun giler bila first time aku tengok video tu.Best!Gikwang comel gilak!Tapi agak n.e.r.d. sikit laa.Alah berlakon aje tu.Tapi still hensem..Hehe..Nak tengok??Boleh sangat!


Kesian Gikwang.Kene tumbuk!

0 comments



30# days blog challenge
Thursday, November 24, 2011 at 10:56 PM

Hai!!Lama dah aku tak tengok blog..Rindu pulak.Well sebenarnya aku ada hajat ni.Dari semalam lagi sebenarnya nak wat benda ni.Tapi tidak tertunai pulak.Ok,straight to da point je laa.Aku nak buat game.

Alah,blog challenge tuh.Memang dah lama and dah lapuk dah pon.Tapi aku nak buat jugak..Game nih espeseli untuk budak2 skolah aku..Tapi kalo ade yg nak join,ok aje.Sebenarnya ade yg soalan2 tuh aku amek kat blog orang laen..Tapi malangnye aku dah lupa ape link blog tuh.Very2 sori maa..Tapi aku ubah sikit2 ar..

Okay ade 30 hari:
Day 1:The song you heard today
Day 2:The most best movie you'll ever watch
Day 3:A photo of what you would find in your bag
Day 4:Someone you wish you could meet
Day 5:Things you always do before sleep
Day 6:10 items you can't live without
Day 7:Your status?Your relationship?
Day 8:Your parents
Day 9:10 ways to win your heart
Day 10:Things you do when alone
Day 11:Google the meaning of your name
Day 12:Your three bad habits
Day 13:The worst fight you have ever experienced
Day 14:What is in your purse?
Day 15:Interesting things you do today
Day 16:Photo room of your dreams
Day 17:The most expensive thing you ever bought with your own money
Day 18:Your feelings today
Day 19:Kinds of people attracted you
Day 20:Day-to-20..what happened?
Day 21:Things you must take when leaving the house
Day 22:Your three good behaviour
Day 23:Dream wedding
Day 24:The most lovely place you like to eat
Day 25:The meaning behind your blog link
Day 26:15 facts about you
Day 27:Favourite food and drinks
Day 28:Your hobby
Day 29:Who are you 10 years in future?
Day 30:Day-to-30..what happened?

Labels:

0 comments



Contest Addicted to Someone
Monday, November 14, 2011 at 12:22 PM
Hello millo!Okay tanpa melengahkan masa lagi,aku bak cakap yang aku join contest.Tak caye rasa.Tuh pon sebab Alya invite aku ikut facebook.

Meh kita tengok syarat-syarat contest:

1. Mesti follow blog ALYAAYEP,HANANI,ATHIRAH,WANY AND ZATA.
2.Like fanpage BELOG ALYA.
3.Mesti ahli kumpulan BBB ( kalau takpun takpee )
4. Terpulang kepada sesiapa sahaja, artis ke boyfriend ke sukahatilahh ! Takpaham? Ikut step ni :
~ Siapakah gerangan itu?
~ Mengapakah anda meminatinya?
~ Contoh gambar orang tuu
~ Entry mesti syokk !
Dah habis? Lepastu cerita pasal diri pulak.. Eh? Banyak pulak! Takdalah, and then lepas tulis semua tuu sila letak juga gambar andaa ;)
5. Jikalau kurang daripada 15 orang, serta-merta contest ini akan batal
6. Postkan link anda di blog ALYAAYEP (jika anda dari blog beliau),Jika anda di blog diorang,korang hantar pada diorang.HANANI,ATHIRAH,ZATA or WANY
7. Tarikh tutup 20/12/2011
8. 10 orang akan dipilih sebagai pemenang
9. Entry mesti ada : Banner dan Syarat-syarat
#Pemenang akan dipilih berdasarkan entry yg menarik.Tinggalkan link anda;)

HADIAH:

First Prize - Editfully by Mai Mnbma and Header by Yana Nickhun.
Second prize - Editfully by Wany Iglesias and Header by Batrisyia Rashid.
Third Prize - Editfully by Anis Fariha and Gelang Vintage by Na Niena.
Header by Syuhadah Fauzan.
Header by Aina Hanani.
Header by Aina Hanani.
Cursor name by Aina Hanani.
Curosr name by Aina Hanani.
Header by Fatin Maria.
Header by Zata Zaini.
Editfully by Zata Zaini.
Editfully by Nadhirah Amalina.


Ok,manusia bertuah yang aku 'ketagih' sangat itu ialah...




Name :Lee Gikwang 이기광
DOB :30 March 1990(21 y/o)
Role :Vocalist and Main Dancer
Nickname :Ace Jr,Holly 2
Education :Seoul Absence of Comprehensive Art School
Specialties :Dance
Hobbies :Watching movies,sports,and dancing
Birth place :Seoul
Blood Type :A
Height :174 cm
Weight :58 kg
Trainee Years :4 years under JYPE
Favorite Singers :Taeyang,Omarion,Usher
Info :Originally debuted as solo artist~Will be changing his stage name soon

Dia la Lee Gikwang!!Dia comel kan??Jelita lagi!Hahaha.Aku suka sangad dekat pakcik tu sebab dia baik,hensem,penyayang pulak tu.Oh ye!Untuk pengetahuan korang,dia salah seorang ahli group Beast.Dan Gikwang lebih rapat dengan Yosoeb berbanding ahli group dia yang laen.


Subhanallah...Hensem sunggoh mamat ni.Hehehe..sambil memuji tu,kene la ingat dengan Tuhan yang menciptakan makhluk yang comel ni.Bakpe la ada manusia se'cute' Gikwang ni.Aduhai..Lemah kepala lutut aku tengok mamat ni.Dia ni memang pemurah dengan senyuman la.

Tengok tu,dah la pipi putih melepak.Rambut stylo gila!Kening dia...kening dia yang buat aku gilakan mamat nih.Aduh,mata dia macam mata anak kucing siam yang sedang tido nyenyak dan mimpi indah.Hah sudah!Hiperbola dah..Takpe..Hidung dia,nih yang aku tak tahan ni..mancung sangat la wei!Gigi toksah nak kata la.Putih bersih gitu tambah pulak dengan tersusun rapi.Mulut dia..aduh..bak buah delima yang kemerah-merahan..Mak ai,bak kata orang.Perfect ah!

(3 from left is Gikwang)

Huih..ini adalah ahli group Beast.Aku edit sendiri tau gambar ni.Comel2 kan diorang.But for me,Gikwang is da cutest!Comel sangad!tengok ouh..semaxx sangad!aiyoo!Lagu Beast nih pon best2 belaka.Aku tabik ah dengan diorang.Hah!satu lagi!Gikwang bukan setakat seorang korean band,tapi dia jugak seorang pelakon!!

Antara lagu-lagu yang Beast yang best:
-On rainy days
-Shock
-Fiction
-Mystery
-Bad girl
-Beutiful
-I like you the best
-Soom(breath)
-Say no
*Okay tengok sendiri eh kat Youtube

Lakonan Gikwang (cut scene)*sila klik link dibawah:
-My Princess
-High Kick
-Funny drama scene*tak tau cerita apa
-Gikwang macho!

Watch this!


About Me:
Ainurul Awatif bt Azmi
15 taon
27 Mei 1996(Gemini)
Dungun,Terengganu
SM Imtiaz Dungun
Meehun tomyam+Carrot susu
LOVE orange and purple!


Alamak!Keciknye!Ok,boleh left click kalau nak besarkan.Sebenarnya,aku tak suka sangat letak gambar aku dalam blog ni.Lagipon bahaya tau!Nanti ada orang buat jahat kat gambar kiter ke..ape ke..tuh yang aku tak letak gambar dalam blog ni.Furthermore,*cewah! aku tak comel macam kalian..(rendah diri)..and sori lah,cuma ada gmbar dengan adik je.Dalam laptop nih ade gambar tu je.Yang len ade dlm camera.Tak sempat nak wat masok.

Okay,setakat ni sahaja buat kali ini.Penat tau post kali ni.Panjang douh!Ok,aku join pon suka2 je.Kalau tak menang pon takpe.Kalau menang lagi takpe.Alhamdulillah..hehe..
Ok,Assalamualaikum.Gikwang

Labels:

0 comments



Si Bapuk Anon!
at 9:51 AM
Ko nak pergi London eh sebab tu ko jadi Anon??

Hai,budi bahasa budaya kita lah!
Kepada Makcik/Pakcik Anon yang tidak diketahui jantinanya,aku harap ko sudi menerima semua yang akan aku luahkan sebentar lagi.Tidakkah ko ketahui bahawa benda yg ko buat itu tidak bermanfaat dan menunjukkan ketidak"matured"an..Sungguh ko nih xde kerja laen selain menyakitkan hati aku!

Niat di hati nak aje aku printscreen kan setiap kata2 ko dekat shoutmix aku itu.Tapi memandangkan aku ini manusia yang amatlah baik hati,tak sanggup aku nak malukan dirimu yang aku sendiri tak kenal.Kenapa cik Anon??Engkau jelly ke dengan blog yg aku hasilkan hasil titik air mata ini??Hahaha!!Sungguh ngko nih memang tak tau diri.*Maaf aku katakan.Tapi kata2 ngko yg 'tak tau apa tuh' menjejaskan sedikit repotasi aku sebagai blogger sejati.


Jujur aku kata,ini adalah first time ade si bapuk Anon yang memecahmasok ke dalam blog aku dan buat kalut kat sini.Untuk pengetahuan awak yer Tok Anon,saya amatlah sangat yang teramat sungguh,BENCI dengan tingkahlaku anda yang tidak bermoral itu.Apa yang ko nak sebenarnya??Tak puashati ape ngko dengan aku??Nak gadoh?Nak kene sparring dengan aku??Selalu kiter!!!Belakang Mydin!Ngko jangan nak cabar KEMARAHAN aku eh!Aku paling tak suka kambing orang yang cucuk aku dari belakang!!

Aku dah banyak kali dengar yg segerombolan Anon memang suka sangat mengacau kawan2 blogger aku!Hahahah!!Ko nih memang PENGECUT wahai ANON!Apesal tak guna nama sensiri aje nak komen kat shoutmix aku??Kenapa guna nama samaran "aku"???Aku sebenarnya kesian dan bersimpati dengan ngko.Ye lah kan..Nama cantek2 mak ko bagi,tapi tetap nak guna nama samaran..Wei,,kesianlah dekat mak ngko tuh..penat2 cari kat internet semata-mata nak letak nama yg cantek2 untuk ngko.Tapi,ko guna nama samaran pulak..Nak tunjuk lagak ah tuh??Bajek Taikong..


Bila aku tengok banyak blogger yang post pasal kes Anon yang meggila ni,aku bersyukur."Alhamdulillah setakat ni takde lagi Anon yang wat kecoh kat blog aku"...Tapi,pagi tadi bila aku masok blog nih aku ternampak kat shoutmix aku dengan kata2 berhikmat ngko tuh...Aku cakap dalam hati.."Hmmm...ade badak air cari nahas dengan aku nih"..Haha!


Untuk pengetahuan ko wahai cik Anon yang cantik,ngko lah anon pertama aku.Aku tak tahulah adakah blog aku sebegitu jelita sehinggakan ade seekor Anon yang datang menyerang aku secara tiba2 ini.Perasan laa pullak!Setahu aku,p0mpuan2 yang cantek jelita aje yang kene serang oleh bini dato' macam ngko ni wahai ANON!Nak kata blogku jelita,jaoh sekali dengan blog2 kawan2 aku yang lagik menawan..Kadang2 aku sendiri jelly dengan diorang.Dengan blogskinnye..Almaklumlah..aku xreti blogskin2 nih..


Tengok tu,dah panjang berjela dah essey aku ni!Ni semua pasal ngko laa Anon!Tak pasal2 aku dah mengarang essey pagi2 ni.Oh ye!Lupakan marah tu sekejap.Tadi aku bangun awal tau.Mandi pukul 7 pagi.Saya dapat 5 bintang!!Hakhak!!Satu perkembangan yang bagos!Ye laa kan.semalam aku tido bilik ummi.Tu yang bangun awal tuh sebab ummi nak pi kerja.kena kunci pintu bilik.Tuh yang terpaksa bangun.Lagi satu mujur ade water heater kat umah.Kalo xde,tak mungkinnya aku nak terketar-ketar mandi pagi2 buta gitu.


Oklah,tak pasal2 blog aku kena tadah telinga dengan bebelan aku ni.Ini lah gunanya blog!Untuk jadi teman setia aku.Tak perlu populariti.Tak perlu ber"jelly",Tak perlu riak dan takabbur.Ok lah,ada orang ajak aku masok contest.Ko rase perlu tak aku join?Soalan ini dituju khas buat cik Anon kita.Hahahha!!Kesian aku tengok ko nih.Eh,boleh nampak ke?Hihihi..Ntah ko nih ade blog ntah tidak eh?Pandai2 nak mengata gambar pisang aku..Kenapa??ko tak pernah makan pisang ek?Kat tempat ko tuh takde pisang eh?Kesian..hakhakhak..Oklah,gotta go!Assalamualaikum


Sebelum tuh baik aku berISTIGHFAR banyak2 sebab aku dah buat dosa kot hari ni.Aku tak macam ko wahai cik Anon yang tak tau mana baik dan mana buruk!Renung2kanlah..Wassalam..


Ko tak malu ke jadi Anonymous?

Labels:

0 comments



Pisang oh Banana
Saturday, November 12, 2011 at 12:17 AM


Holla!!Eh ni ape pulak ada gambar pisang yg kuning nih??Ermm..okai,tgh2 malam nih aku nak bercerita sikit pasal khasiat Puan Banana yer.Jadi baru aje pagi tadi aku menemuramah Puan Banana.So aku dgn bermurah hati malam ini nak membongkar sebahagian rahsia disebalik ciptaan Allah yang Maha Pencipta..




1.Sumber kesihatan
Pisang dapat dicerna dengan mudah, gula yang terkandung di dalamnya diubah menjadi sumber tenaga yang bertindak secara cepat dan berkesan.Ia baik untuk pembentukan tubuh, fungsi otot dan sangat berkesan untuk menghilangkan penat.


2.Penurunan berat badan
Pisang juga mempunyai peranan dalam penurunan dan penambahan berat badan.Anda boleh menurunkan berat badan dengan mengamalkan pengambilan 4 biji pisang dan 4 gelas susu tanpa lemak atau susu cair setiap hari.Jumlah kalori yang terkandung dalam menu tersebut hanyalah sejumlah 1250 kalori sahaja.Malah menu ini juga memang sangat menyihatkan.


3.Kecantikan semulajadi
Selain itu, diet dengan buah pisang juga boleh menjadikan kulit wajah kamu tidak berminyak dan bersih. Dengan menikmati segelas ‘bana milk-shake’ yang dicampurkan dengan madu, buah-buahan, kacang dan mangga setiapkali selepas makan ia boleh membantu menambahkan berat badan.Bagi anda yang berhasrat untuk menambah berat badan, anda boleh cuba resepi ini.


4.Melepaskan stres dan membaikkan mood
Merujuk kepada survey terbaru yang dijalankan oleh MIND terhadap pesakit-pesakit tekanan jiwa, kebanyakan daripada mereka kembali pulih selepas makan pisang. Ini kerana pisang mengandungi tryptophan, iaitu sejenis protin yang bertukar kepada serotonin dalam tubuh manusia, yang menyebabkan kita tenang, mengembalikan mood dan secara amnya membuatkan kita berasa gembira.


5.Anemia
Dengan kandungan zat besi yang tinggi, pisang mampu mengawal pertumbuhan hemoglobin dalam darah, yang secara tak langsung membantu dalam kes-kes anemia.


6.Alert dalam pembelajaran
Kajian dibuat terhadap 200 pelajar di sebuah sekolah di mana semasa peperiksaan dijalankan, mereka diberi makan pisang untuk sarapan, rehat, dan makan tengahari. Keputusannya, buah pisang yang mengandungi kadar potassium yang tinggi dapat membantu pembelajaran dengan menjadikan pelajar-pelajar itu lebih cekap (alert).


7.Mengurangkan keletihan
Salah satu cara terbaik untuk mengurangkan keletihan ialah dengan membuat minuman pisang susu campur madu. Pisang bertindak menyejukkan perut dan dengan bantuan madu dapat membina semula kandungan gula dalam darah yang berkurangan akibat keletihan, manakala susu pula memperbetulkan sistem hidrasi semula anda.


8.Obesiti dan Tekanan kerja
Kajian di Institut Psikologi di Austria mendapati tekanan kerja menjadi pemangkin kepada pengambilan makanan seperti coklat dan kerepek. Berdasarkan 5,000 pesakit hospital, kajian mendapati kebanyakan pesakit obes membuat kerja-kerja tekanan tinggi. Laporan juga menyatakan, untuk mengatasi masalah ini, kita perlu mengawal kadar gula dalam darah dengan mengambil makanan karbohidrat tinggi setiap 2 jam untuk mengekalkan kadar yang stabil. Makanlah pisang.:)


9.Ulser
Pisang amat baik dalam pencegahan ulser kerana ia bersifat lembut dan tidak mencederakan organ dalaman kita. Ia juga bertindak sebagai peneutral lebihan asid serta mengurangkan kepedihan dengan bertindak menyaluti lapisan dinding perut kita.


10.Strok
Mengikut kajian dalam buku ‘The New England Journal of Medicine‘, mengambil pisang sebagai diet harian mampu mengurangkan risiko kematian akibat strok sebanyak 40%!wow!


11.Jerawat,kudis,kurap,parut...
Pengamal perubatan semulajadi (alternatif) berpendapat, untuk menghilangkan pelbagai masalah kulit, termasuk jerawat, kudis, parut, kurap, dan sebagainya, ambil sekeping kulit pisang, tampalkan sebelah dalam kulit pisang itu pada tempat yang ingin dirawat dengan menggunakan plaster luka biasa atau pun plaster bedah.


FAKTA YANG TEPAT DAN BENAR


Pisang memang merupakan ubat semulajadi kepada banyak penyakit. Jika dibandingkan dengan epal, pisang mempunyai 4 kali ganda kandungan protin, 2 kali karbohidrat, 3 kali fosforus, 5 kali vitamin A dan zat besi, dan 2 kali vitamin dan mineral lain. Ia juga kaya dengan potassium dan merupakan salah satu makanan terbaik yang mudah didapati.


So mungkin sebab itu lah monyet2 yang ade kat atas pokok tu happy memanjang aje.Rupa2nya sebab sajian kebahagiaan diorang adalah PISANG!!Sama2lah kita amalkan pemakanan yang sihat.




Makan dengan roti


nyumnyum..


Nak makan dengan meleleh-leleh pon takpe..


Lazatnya..Banana split


Sekali dengan waffle pon ape salahnya..


Nak menambah lemak nih..


Campuran Strawberry


Lets get thin now!


Cool and cold


Cicah Nutella??


OMG!!


With chocolate and milky chips!


Nyummie!!Banana juice!


p/s:Aku suka tengok gmbar makanan!!

6 comments



Bye bye imtiaz b
Thursday, November 10, 2011 at 1:26 PM


Hari ni aku bangun kol 6.35 pagi.Agak kelewatan sikit berbanding semalam.Aku bangun kol 6.10 smalam.Hmm..tadi lepas subuh aku terus sambung tido.Almaklumlah ak tido pukul 3.30 pagi.hehehehe..aku baca novel tu yang tido lambat tuh.Lagipon aku xleh nk tido smalam.Something wrong nih..

Oh ye!Sebenarnya minggu nih aku tak pergi tros skolah.Aku kan budak abes PMR.hehe..so xpergi skolah pon,cikgu tak marah kot.Dan aku yakin budak2 skolah laen pon,abes aje PMR teros xdtg skolah.Kira aku ok lagi laa dri diorg sbb lps PMR aku masih lagi terbuka hati nak pergi sekolah.Lagipon aku xkhatam lagi nih.Buat2 rajin je laa pi skolah.

Lama tak jumpa Ustazah Nisa'.Rindu laa plak an.Ustazah tak kawen lagi.muda lagi kot.Dye baek gilak dan sangat sporting!Tapi bila dah bad mood dye datang,abes smua halaqah aku kecut perot.hmm..bahaya jgak perangai nih..Aku baca novel Bicara  Hati.Zahlia dengan tengku Syahran.Smart an nama tengku syahran.

Eh!dah nak pukol 2 nih.satgi aku nak pi ambek smua barang ak yg ade kat asrama.Taon dpn dh xduk situ dh.Pi naik imtiaz atas plak.Ok lah,nnti nurin nak ambek aku.aku pi dengan dia kot.Balek nnti aku soh ummi ambek.Ok,gotta go!Assalamualaikum...

2 comments



Selamat malam..
Wednesday, November 09, 2011 at 11:33 PM

Saje aku buat gambar besar2..
Jadi boleh tengok dalam2 sikit.
Hye pakcik,kenapa lah ngko hensem sangaatttt??!!!
Ya Allah indahnya ciptaanMu..
Oklah, aku nak tido dulu
Sebelom tuh nak smayang isya..
Ok,sweet dream Gikwang!

comelnye...

0 comments






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by Fluerica.
Do you know ?Honesty is the best policy in life