"The fashionable woman wears clothes. The clothes don't wear her." - Mary Quant








Fashionista. A word made up to describe women who live and breathe fashion. Typically, when one hears the word "fashionista" only one name come to mind to epitomize this stylish woman: Carrie Bradshaw. That's right. The fictional character from the TV series "Sex and the City," as portrayed by Sarah Jessica Parker, who took fashion to a whole new level.
italic bold

NETWORK



FOLLOW ME



RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.


Setia Hujung Nyawa
Thursday, December 27, 2012 at 11:31 PM
Assalamualaikum.Fuuh,,dah lama tak online.Rindu pulak nak bukak blog malam2 buta.Ok sekarang aku ada dekat Bukit Tinggi,Pahang.Tadi mandi kolam,pergi Japanese Park,macam2 lagi lah.Esok dh nak balek.



Saksikan Setia Hujung Nyawa :)

Handsome nya Amar Asyraf~





Pilot beb!

Senyumannya tetap menawan walaupun tutup mata..hakhak!

4 comments



Review Blog by Fateha Halim
Monday, December 24, 2012 at 5:06 PM

Click banner to join.Thank you :)

1 comments



Year End Giveaway By Cik Bunny
at 4:39 PM

Assalamualaikum.GA again!Click banner to join 


Senarai hadiah:



1 comments



Banner Doodle's Giveaway by n.i.e.y.x.z.h.a ™
at 4:23 PM

Assalamualaikum.GA again!Click to join :)

2 comments



Limited Edition Giveaway by Dysha Sahhir
at 3:16 PM

Assalamualaikum.GA again before back to school!Click banner to join :)

2 comments



Pencarian Bloglist Januari 2013 by Nurfara Hani
Saturday, December 22, 2012 at 9:51 PM
Click banner to join :)


7 comments



Erin Kahar's Birthday Giveaway
Friday, December 21, 2012 at 10:32 PM

Assalamualaikum.Hari ini dengan bersuka-ria nya aku men'join'kan diri aku dalam GA yang sangat hebak ini.Well tengok banner pon aku rasa korang dah tertarik kan??BTW Erin,your banner really awesome!

Ok,dah ikut semua syarat penyertaan.Here something special for you Erin 



Antara perkara terindah pemberian Allah kepadaku,
Adalah menjadi sahabatmu.
Kalau bukan kerana hubungan kita,
Aku tak akan menjadi aku.

Tidak mampu mengukir bicara panjang,
Kerana kau terlalu berharga buatku,
Biarlah amal perbuatan menjadi saksi,
Cinta dan kasihku buatmu.

Semoga sahabat,
Kau kekal bersabar di sisiku,
Sungguh kekal lah sahabat,
Biar nanti aku ke syurga beriringan denganmu.


Kopi pasta~ credit to Hilal Asyraf

Ucapan untuk becoming Birthday Girl:
Hai Erin,happy becoming birthday!aku kah antara manusia terawal yang wish birthday ngkau?!hahaha,semoga menjadi anak yang solehah dan boleh berbakti kepada mak ayah.wah power ayat uh.Walaupun saya tidakmengenali awak dengan lebih dekat,semoga persahabatan melalui blog ini mampu mendapat keredhaan Allah swt.InsyaAllah.Semoga dengan bertambah usia,maka bertambahlah amal ibadat.


Saengil chukha hamnida! @ Happy birthday to you!


Tag:
Dia
Dia


To http://yieweezer5915.blogspot.com/
Here's my detail:

Nama:Ainurul Awatif bt Azmi
Alamat: Lot PT 11650,Jalan Masjid Lama,Kampung Sura Tengah,23000 Dungun,Terengganu.
Warna: Orange atau Purple


1 comments



Giveaway Contest by Luna Pocodots
at 7:51 AM

Hai harini aku join lagi GA yang agak menarik.So nothing to say since syarat2 semua aku dah ikut.
Hadiah yang aku nak:

 shawl yg diperbuat dpd englisg cotton
 hadiah kedua
 hadiah misteri

muahahahaha..kalo boleh nak bolot semua!sorry for short entry :)

0 comments



End Year Giveaway by FD
Thursday, December 20, 2012 at 5:04 PM

Taktahu semangat apa yang menghasut aku untuk join GA ini walaupun aku tau dah nak dekat due date iaitu 25 December 2012.Sebenarnya aku agak tertarik dengan hadiah2 yang banyak tu.So,aku join.Mana tau ada rezeki kan.Mencuba nasib ajelah.

Ok dah ikut semua syarat2 nya.Lama jugak nak follow,like,share and whatsoever lah.
Hadiah2 yang aku mengidam:

 Long necklace
 Novel
 Souvenir dari Rusia
 Bloglist selama sebulan
 Hadiah misteri
 CD filem
 Pashmina
 Shawl satin
 Topap 5+Review blog+bloglist kekal


1 comments



Lagi 2minggu
at 1:39 PM

Hai selamat tengah hari.Hari ni aku taktau nak tulis apa tapi aku gagahkan jua jari jemari aku ni untuk menaip papan kekunci yang color hitam ni.Ok,seriously hanya tingaal 2 minggu lagi nak start sekolah?!wah..amazing!aku rasa macam baru semalam aku berpisah dengan budak2 dar aku sambil duk angkat barang nak bawa balik ke rumah.Know what??cepat betul masa berlalu.

Cuba tengok kucing dekat atas tu.comel aje kan?sebenarnya bukan kecomelan kucing itu yang aku nak cakapkan.punah bahasa melayu aku.tapi,aku nak bagitau yang kucing gemok macam tu pon boleh belajar kimia a.k.a. Chemistry.Seriously,aku memang hampir BERPUTUS ASA dengan subjek ni.i hate chemistry!dengan biology mcm hape ntah,fizik lagi lah,,pegi pantai terjun ajelah.



So what should i do??ok,akunak bagitau yang cuti ni pon aku dah masuk tusyen kimia.erm,malu jugaklah bila cikgu tu tengok aku macam takdak asas mana lah dalam subjek 'kegemaran' aku ni.sudahlah beliau duduk depan meja aku.--'

Aku tengok budak kelas aku macam ok je dengan subjek2 sains tulennnnnn ni.idk sama ada aku yang main2 or what.memang aku mengaku dari awal sampai akhir aku duk main2 je pasal belajar.PMR aku dapat 7A SAHAJA.ni tahun lepas punya ok.tapi aku tetap bersyukur daripada orang lain yang lagi kurang berjaya dpd aku.Salahkah aku??Yes,memang salah aku sebab 2 subjek yang aku dapat B tuh adalah sebab aku tak habis pon baca buku teks.Yaw!!jangan kabo ke cikgu!aku rasa kalau aku baca abes buku SEJARAH and KHB,pastu buat latihan yang cikgu bagi tuh sampai habis,,kemungkinan aku boleh dapat 9A PMR!*perasan*

Tapi betollah.sebab subjek SEJARAH AND KHB subjek yang kene bulat2 a.k.a. soalan objektif.Dan aku mengaku masa PMR aritu memang ada chance sangat2 kalau aku nak jeling2 dekat mamat sebelah.Sudahlah si cerdik pandai duduk sebelah meja aku masa PMR aritu.Anis ngan Aimi pon ada bagi aku peluang.huhuhuhu..Tapi aku takmoh dapat 9A dengan hasil meniru orang lain.Allah Maha melihat.Dan aku tak jeles langsung dengan MEREKA2 yang dapat 9A hasil meniru korang tuh.Sekurang-kurangnya aku JUJUR.Takpe kot kurang berjaya dalam PMR,tapi berjaya di SPM pulak!Oyeah!

Rasanya cukup sampai sini je lah omelan aku pada hari ni.Azan zuhur dah lama dah.Tapi aku masih leka dengan duniawi ni.astaghfirullah..Oleh itu,marilah sama-sama kita menunaikan solat zohor sementara masih ada  waktu.Sekian.

Oh ye,belum terlambat untuk aku ucapkan TAHNIAH kepada pelajar PMR yang berjaya tahun ni.Bagi yang kurang berjaya,bersabarlah dan terima qadha' dan qadar dengan ikhlas.Ingatlah selepas kesusahan pasti ada kesenangan.SPM,here I am!

Labels: , , ,

0 comments



Segmen Blog Chomel
Sunday, December 16, 2012 at 1:13 PM

Assalamualaikum.Okay hari ni aku taktau kenapa aku rajin sangat nak join segmen2 bagai.banyak pulak tu.Semalam dah join dah.Harini join pulak dah.Tamak haloba sungguh.Tapi,sebenarnya aku nak hadiah! xd

Masa untuk angkat bakul.Tak salah kot~

Yes i know header aku memang comel walaupun header tuh kebas yang orang punya.kekekke..and sidebar i pon tak kurang comelnya right?!yes aku tau.dengan border keliling blog yang dashed2 gitu color coklat lagi!*gediks* background i pon ala-ala korea gitu.color dia memang comel and sedap mata memandang.dengan lagu yang romantik.divider guwe pom tak kurang hebatnya!and lastly cursor misai tuh memang comel+cute.

fuh..giler betol duk memuji blog sendiri.tapi takpe lah since segmen ini memang bertujuan untuk kiter diri sendiri memuji blog kiter.so aku rasa memang takde masalah lah kalo bab puji-memuji ni.Ok done!Oh lupa,thanks to akak Iy sebab tag aku.Kbai.

CikMel
AlynHyunnie


2 comments



I Adore My Bias by Amni and Dalilah
at 12:32 PM

Assalamualaikum.Ok dah lama tak join segmen2 macam ni.Tiba2 ada perasaan nak join benda alah ni.Ok then :)

Soalan

1.Bila korang mula minat kpop?
=>Aku mengaku minat benda2 ni masa F3.seriously,lambatnya!

2.Bias korang yang pertama korang minat siapa?
=>oh my Kyuhyun from SuperJunior!

3.Korang ada berapa bias?
=>Fuh..tak terkira ramainya XD

4.Top 3 bias korang siapa?
=>Jinyoung B1A4,Thunder MBLAQ,Gikwang BEAST.comel.

5.Kenapa korang minat dia?
=>sebab mereka comel,handsome,kiut,talented,etc.

6.Macam mana boleh minat dia?
=>Jinyoung: masa tengok MV Baby I'm Sorry
=>Thunder: MV Monalisa
=>Gikwang: music bank Shock

7.Gambar bias korang yang paling korang suka?
...searching in weheartit


he's cute!

his hair makes me melt~

she's gojes right??!

8.Suara bias korang dalam lagu/cerita apa yang paling korang suka?
=>Jinyoungie..i really really really adore your voice especially in Baby Goodnight B1A4
=>Gikwang,dalam lagu I like You the Best
=>Thunder,dalam variety show apa ntah~lupa --'

9.Apa yang special pasal bias korang tuh?
=>Jinyoung has adorable voice and look.awwwww.
=>Gikwang can dance perfectly
=>Thunder..good looking maybe..huhu~

10.Group kpop mana yang paling korang minat sekarang?
=>B1A4!*buat masa sekarang*

11.Music video KPOP yang paling korang minat apa?Nyatakan sebab
=>Neverland Ukiss.wow!very awesome,,tarian dia.U should watch it now!

12.Korang pernah tak pergi konsert/showcase diorang?
=>Soalan yang menguji minda sungguh.Ko rasa??aiyoo memang TAK LAH!my mother say NO!!.sedeyh~

13.Album KPOP apa yang korang ada sekarang?
=>Album lah sangat.Takdelahh..Kiter download dekat internet aje.Tak payah bayar pon :P

14.Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea,bias mana yang korang nak jumpa dulu?
=>ermm..semua.huhu ramai sangat bias aku.no idea.

15.Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni..apa ucapan korang untuk dia?
=>saranghae my bias!can i hug u?!*berada di awang-awangan seorang diri*

Tag:

1 comments



Hola!
Friday, December 14, 2012 at 1:40 AM
Love the blue coloured hair!so handsome!

Assalamualaikum.Wah rasanya dah lama aku tak menaip dekat belog ini.Rindu la pulak yer.Iyelah kita kan orang bz.Byak bnda yg nak kne buat.Taon depan SPM!What should i do??!tanya pulak--'
Ok siriusli aku memang ade rasa nak menyapu habuk2 yg ada di blog ni,,cuma takde masa.Sorry mablog!

Hari ni pon ummi shahirah salin yang paksa aku update blog pape ntah.Tambahan pulak dye ajak aku nak buat segmen.Aigoo!segmen?!as u know,susah beb nak handle mnde2 cenggini.Tapi takkan nak cancel since beliau dah siap buat banner habis.redha ajelah.

Alamak hujan la pulaknya.Aku paling tak suka kalo tengah2 malam mcm ni tetiba hujan lebat pulak.Seram sejuk.Alah,know what?..tadi aku baru je beria ria nak tgk citer fullhouse 2.No min woo beb!hero kedua pon tak kurang handsome nya!cayya lah!

Erm,oh ye!hari tu aku pegi Monsoon Camp dkt Min House Camp.Best giler!excited tahap gaban!Hari first aku tak dpt hadir sbb aku demam.Masa tu,,rezakk giler tau!haritu jugak nak demamnya~sengal.sadis.Tapi nak buat mcm mne.Nangis2 aku dibuatnya sbb takleh gi.Tapi mmg enjoy giler lah kem tuh.Kutip lokan!tgk kelip2!walopun enjin mampus.im missing them damn much!!kak aini,kak farah,abg muiz,abg kamal and abg ibtisam!missing them!i really hope that i can meet them again!emo pulak tgh2 mlm nii

Nampak gaya mata aku dah tak boleh nak layan sgt dgn kehendak hati aku.Terpaksa lah aku stop ye.I wonder how cute Dian IstanbulAkuDatang berblogging.Intonasi dye mmg best.and the story mmg da bez!dekat intrnet dh smpai bape kali dah aku ulang.lepas tu adik aku beli pulak CD!Minat betol.

K,gotta go!aku harap mata aku sudi menemani jiwa aku yang meminta minta dan meraung raung nak tgk Fullhouse2!Kbai.Assalamualaikum.

1 comments






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by Fluerica.
Do you know ?Honesty is the best policy in life