"The fashionable woman wears clothes. The clothes don't wear her." - Mary Quant








Fashionista. A word made up to describe women who live and breathe fashion. Typically, when one hears the word "fashionista" only one name come to mind to epitomize this stylish woman: Carrie Bradshaw. That's right. The fictional character from the TV series "Sex and the City," as portrayed by Sarah Jessica Parker, who took fashion to a whole new level.
italic bold

NETWORK



FOLLOW ME



RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.


Hukum wanita letak gambar di FACEBOOK~
Saturday, December 31, 2011 at 4:44 PM
Tadi gi jalan2 kat blog cik epal..jumpa Ustaz Azhar plak dalam blog dia..
Apa lagi??share tros laa..


Ok makan aiskrim yg comel2 ni sambil dengar ceramah Ustaz Azhar
Sebelom tuh,pause dulu lagu dlm blog ni~



BODOH NI ADALAH SATU ISTILAH.. BODOH=KURANG PANDAI/KURANG CERDIK JADI KEPADA KAUM HAWA JANGAN TERASA HATI DENGAN USTAZ NI.. JANGAN TERASA DENGAN ISTILAH BODOH YANG DIGUNAKAN, TAPI BAIK TERASA DENGAN ISI KANDUNGAN YG TERSURAT N TERSIRAT TENTANG APA YANG DISAMPAIKAN...BERUBAHLAH... ~copypaste~
Anda terasa??fikir-fikirkanlah..
"La ikroha Fiddin.."

Oyeah Ustaz Azhar!

Labels: , ,

4 comments



Day13# The worst fight you have ever experienced
at 3:20 PM

Alhamdulillah..kenyang rasa..
Best siot aku makan nasi tadi.Tau makan ape?Tuh..gambar kat atas uh~
Bez sangat2..huh..tadi aku gi beli baju skolah..hehe..baru nk beli
Jumpa plok ngan sorang budak skolah aku.Hurm..beli baju skolah jugok lah tuh

Well,bergadoh ni perkara biasa je bagi aku~
Tapi the worst fight dengan kawan tuh,aku rasa masa skolah rendah ar

Masa tu,kitorang ambek UPSR dekat Al-Amin Kemaman.
Aku gadoh nge Nani.Hakhak..kitorg kalo nak cakap,kene mcg je..
Huhuhu..Tapi best giler ar masa tuh..Bulan puasa pom bole gadoh *ntah pape~


Ok lah stakat tu je citer aku.Ade benda nak kne buat nim
Kbai!

Warna-warninya!

Labels:

0 comments



Day12# Your three bad habits
Friday, December 30, 2011 at 9:19 PM
*sangat cantek!!

Assalamualaikum..wah kenyangnye..tau dop tadi aku makan banyok sangat..
Tadi kitorg gi majlis kak Ana uh..mkn nasi...nasi minyak aser..sedap..bubur lambuk pom ader..bez sangat2!!

Pahtu gi plop umoh Uncle..cucu dia baru lahir.Buat cukur rmbut kot..
n then,macam biasa..makan lagi~nasi minyak jugak!tp aku tetap berselera apabila melihat ayam merah!
aku memang suka ayam merah nim..bole masok my faveret food jugaklah..

Ok,berbalik semula pd tajok asal.
My three bad habits:

1.Aku suka bertangguh bila buat sesuatu
2.Suka maen internet sampai lupa waktu makan *eleh ramai je yg spesis mcm ni
3.Suka berkhayal~

Sebenarnya ada banyak lagi..tapi dia nak 3 aje kan..
Oh ye!Atirah Razib semakin sombong dengan aku
Rasa mcm nak tumbok je awaknye!!heee..kacang lupakan kulit btol laa semek tuh
Ok lah,nak wat header untuk dia~Bubye!

Labels:

1 comments



Day11# Google the meaning of your name
Wednesday, December 28, 2011 at 2:13 PM

Awatif means =>Perasaan,Kesayanganku XD

wootwoott...

Labels: , ,

0 comments



Tag//
Tuesday, December 27, 2011 at 5:35 PM
Taecyeon XD


Sblom toh:Qis,sy jumpa this pic dkt weheartit ok!sy xambek awk pnyer pon..

Tag from Qis
Macam biasa,aku malas nak ikut rules~
Jawab soalan aje eh!


Have you ever confessed to anyone?
=Yes and i feel very stupid when it


Do you have a crush on someone? Why? Tell something about HIM/HER.
=hish tiru ummi punye eh!hehe..mls laa nk jawab


What is your worst fear?
=bila dengar sesuatu masa nak tido


Who is your Kpop idol if you have one. Oh please , not my OkTaec. Ngee (:
=Of kos laa Gikwang oppaaaa...Dye sangat hencemm..


5 places you wish to travel?
=Paris,Korea,Makkah..2 lagi,xtau..


Someone you wish you could meet?
=I wish to meet Rasulullah..dlm mimpi pon jadi lah..
=and i wish to meet my bias~ouh..


Why do you love your bestfriend?
=Sebab dyeorg ade time aku susah


If you get accused because of someone's fault , what will you actually do?
=Tell the truth!


What is your current status? Woohooo :P
=Married to Gikwang


Lastly , how long did you take to finish all of my questions? Huh.
=22 minutes

Labels:

1 comments



Again and again
at 4:59 PM

Wah tajok dah mcam lagu 2pm plak!
Again and again aku ditag~
Ade lgi tag yg tertangguh ni..dh lama x on9 kan..

Well,this tag is from Ummi
Haha!aku malas nak ikut rules boleh tak??
so aku jawab soalan aje laa..ok?!problem?


how long had you been in blogging?
=Aku rasa start blogging since form2 kot..so i think that i've been 1 year in blogging..eh ye ke??


did you ever have a crush on someone ?
=Pernah laa..*hakhak ngek btol ayat

do you love ice cream ?
=Luv it very much..lebih2 lagi aiskrim potong *hakhak


kpop ? did it was just a new fenomena for the girls ?
=fenomena??tau gak..mgkin sebab mamat korea hencem2 blaker..*jdi fenomena kot..


who are your idols ?
=Rasulullah=>Parents=>Seniors


what are your favourite songs ?
=Fiction,ILYTB *by Beast


what are your blog colours ? why you choose it ?
=Pink..i donno why~ nampak gorgeous maybe..


what are you going to do , if your bestfriends betray on you ?
=I'm a vindictive..so watch out!


what are your favourite drama ? why do you like it ?
=Saya tengok je drama..xde feveret2 pom..//


do you have twitter accounts ? what are the importants ? is it only a trend..
=Ntah laa..bg aku,its just a trend maybe~


final questions ! do you think my questions is out of mind, i think yes, because i don't know how to write english perfectly~♥
=Hye!your english is AWESOME!kalo tak,cna boleh dpt 9A hah?! *hakhak

Labels:

1 comments



Day10# Things yo do when alone
Friday, December 23, 2011 at 10:33 PM

Nanges..

Labels:

1 comments



Tenangkan fikiranku Ya Allah..
Wednesday, December 21, 2011 at 11:37 PM

Assalamualaikum wbt..
Huh..berdebar giler sekarang ni.U know why??
Result PMR esok akan keluar..Tepat pukol 10 pagi~

Arrgh!!!Siyes takot weih!!
Macam mana kalau.....huhuhu..
Ok lah,taktau nak cakap ape..Gotta go
Baek ngaji~lagi bagos

Doakan semua pelajar tingkatan 3 dapat keputusan cemerlang PMR~
Doakan saya dapat 9A!! *takutnye esok!

Labels: , ,

1 comments



Tagging Game
Tuesday, December 20, 2011 at 11:44 PM

Assalamualaikum wbt..
Huh ramainye dah start maen tagging game ni..Dan ramainye yg dah tag aku!*perasan..
Tapi betol ni..ramai dh tag aku..Sekarang pon aku taktau nak start yg mane satu.Tapi apabila disoalsiasat shoutmix aku,aku dapat tau yg Zakira request game dpd aku dulu~
So let's start!


You must post these rules.
Each person must post 11 things about themselves in their journal.
Answer the questions the tagger set for you in their post.
Create 11 new questions for the people you tagged to answer.
You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
No tag back!
No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'LL ARE READING THIS YOU     LEGITIMATELY (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) HAVE TAG 11 PEOPLE'


11 things about me.

1.Saya seorang budak pompuan yang minat Beast
2.I like something elegan~
3.Seorang pelanggan tetap aiskrim potong *cewah femes pakcik jual aiskrim potong yg tiap2 petang datang rumah
4.Tak suka pergi sekolah tapi suka apabila berada di sekolah
5.I love camera
6.Seorang yang tidak tetap pendirian dalam membuat sesuatu
7.Kalau takde internet,saya taktau nak buat ape~
8.I love ORANGE colour since I think it's an abstract colour
9.Suka tiru gaya orang *tak kira orang sekeliling atau dalam majalah..ntah pape
10.Budak yang selalu buat kerja sekerat-sekerat
11.The fact is,tomorrow I'm going to take my PMR result *takot sangat!


Soalan daripada Zakira.

1. Prinsip kehidupan awak yang sebenar-benarnya?
=Just Be Yourself~

2. Sikap awak bila bercakap dengan orang sekeliling?
=buat muka baik dan senyum depan orang kene tunjuk baek


3. Drama yang paling diminati dan kalau boleh nak ulang selalu slot ceritanya?
=fullhouse korean drama *sebab Han Ji Eun sangat cantik!

4. Minat Nazmi Faiz Mansor? Kalau ye, apa yang awak akan buat kalau dapat jumpa dengan dia?
=alamak!siapa itu??erm sy senyum aje kot dekat dia~


5. Peminat K-pop, siapa? Kalau bukan, pandangan awak terhadap mereka yang meminati K-pop?
=saya!!i'm a Kpopper!! and my bias is Lee Gikwang


6. Kenangan paling pahit yang teringat sampai sekarang?
=didenda "njut telinga" depan kawan2 dalam kelas *malu giler!


7. Universiti idaman? Oversea ke? Dalam negara je?
=xde universiti idaman~tp Al-Azhar pon bole aje..


8. Pandangan awak tentang blogging? Satu hobi ke?
=saya rasa ada yg nak meluahkan perasaan dkt blog,ada yg nak mencari populariti,dan mungkin ianya bole dijadikan hobi apabila addicted~uuu..


9. Kasut tumit tinggi melecehkan ke tidak?
=of course!!saya xde pon kasut tumit tinggi-FACT


10. Kalau tiba hari Raya Aidilfitri, awak suka satu keluarga pakai warna sama atau tidak?
=NOPE!ikut keselesaan laa nak pakai colour ape pon time raya~


11. Last, azam awak tahun baru ini?
=OMO!saya nak khatamkan 30 juz alQuran dan focus betul2 terhadap pelajaran


Soalan untuk MANUSIA yang ditag:

1.Subjek yang paling diminati?
2.Jenama lappy yang korang gunakan sekarang?
3.Awak boleh pegang semua binatang?
4.Jari awak jenis runcing?atau..?
5.Your bias??
6.Artis melayu yang menarik minat korang untuk tengok lakonan diorang?
7.Satu perkataan tentang sahabat baik korang?
8.Awak ni jenis 24hour on9 ke??
9.Ur favourite colour and why it's ur favourite colour?
10.Awak dah mengaji sampai juz bape?
11.Latest malay drama yg awak dah tengok?
p/s:Tengok soalan aku semua mengarut2 belaka~

Tag:

Labels: ,

0 comments



Day9# 10 ways to win your heart
at 10:24 PM
JAWAPAN AKU ADALAH


Lagi dua lagi

9-Bagi iphone 4
10-Menari ikut lagu Mystery*B2ST

Labels:

0 comments



Day8# Your parents
Monday, December 19, 2011 at 2:53 PM

My parents??Well aku ada sorang ibu dan sorang ayah.Aku panggil ibu aku ummi and ayah ,ayahlah..
Aku tak tau nak citer ape pasal diorang.Tapi aku cuma nak kata yg aku tersangatlah sayang dan mereka..

Labels:

0 comments



Day7# Your status?Your relationship?
Sunday, December 18, 2011 at 11:50 PM

Awatif Azmi is currently married with the handsome guy in da picture

Jelly??heee~

Labels:

0 comments



Contest:I'm a Super Cutest Blog by Faz and Erin
at 12:19 AM

Assalamualaikum wbt..
Alolo~Contest pulak dah?Hakhak..ini adalah angkara Siti Syahida yg telah men'tag'kan aku.
Lama dah kot tak masok contest2 ni..Maklumlah takde masa..ceh..macamlah sibuk sangat aku ni






Aku siap linkkan pulak banner ni ke blog tuan punya contest.Rajinnya aku~

Syarat-syarat Penyertaan:

-Like fanpage Faz dengan Erin **wajib!
-Follow blog Faz dengan Erin untuk tahu perkembangan contest nie..**wajib!
-Tempekkan banner contest nie kat entry korang..
-Buad satu entry bertajuk 'Contest : I'm a Super Cutest Blog by Faz and Erin'
-Jangan lupa,sila print-screenkan gambar blog anda.. ^^
-Tag-kan sekurang-kurangnya 2 orang rakan anda dan pastikan dia orang tahu dia di-tag..
-Da siap?tinggalkan link anda dekat blog Faz atau Erin . .
-Link anda mestilah terus pergi ke entry contest . .
-Tarikh penyertaan : 7.12.2011 - 15.1.2012

Hadiah
-First winner : Necklace + Shawl + TopUp
-Second winner : T-shirt + Bracelet
-Third winner : Shawl + Clip Ribbon
-3x Saguhati : Blog Review

*Printscreen blog aku


Tag:

Labels:

2 comments



Freebies Header
Saturday, December 17, 2011 at 9:48 PM

Assalamualaikum..
Ah!Hari ni aku baru balek daripada Family Day dkt De' Rhu,Cherating,Pahang.
Seronok giler wei..Hurm..byk hadiah dapat..

Ok lah dah beberapa hari aku siapkan freebies header nim..
Cuma mls nk post sini.
Tak lah comel mane..Tp utk yang malas nk buat header tu,
bole laa kalau nak ambek an~


http://i964.photobucket.com/albums/ae125/awatifazmi/freebies1.png

http://i964.photobucket.com/albums/ae125/awatifazmi/freebies2.png

http://i964.photobucket.com/albums/ae125/awatifazmi/freebies3.png

http://i964.photobucket.com/albums/ae125/awatifazmi/freebies4.png

Sesiapa yg mau,bole ambil~
Tak kesah..tapi ucap laa trima kaseh ke ape ke sikit ok?
Kalo nak credit pon dialu-alukan..Heee~

Labels:

8 comments



nok mutoh aser..
Thursday, December 15, 2011 at 4:23 AM



Lalalalalala..Alooo
Pagi ini,aku belom tido..Well tersangatlah mengantuk..tapi tahan jugak sebab nak tgk citer Aku Bukan Tomboy.Dah tengok belom??Hurm..bole tahan ar..Syamsul Yusof hencemm..

Aku ni tak bole ngadap laptop lame2..nak termuntah rasa..oklaa..
Nak tido pulak..Bubye..
Gikwang sangat hensem-FACT

0 comments



Alhamdulillah
Thursday, December 08, 2011 at 9:45 PM
My new phone!samsung Galaxy w.Jangan jelly..weee~

Akhirnya!Berjaya juga aku menyiapkan blogskin ini.Huh letih yang amat!Well blog ini hanya untuk meluahkan isi hati aku.Tak perlu nak menunjuk-nunjuk.Tak perlu populariti.Yang perlu hanya keikhlasan.*Apasal jiwang karat pulak ni?

Well pesanan terakhir aku,JAGA DIRI,JAGA MARUAH DIRI,PANDU KERETA ELOK-ELOK,INGAT ORANG TERSAYANG!start mengarut dah.Ok lah nanti kalau ada masa aku nak sambung challenge yang dah lama aku tinggalkan.Almaklumlah sibuk duk siapkan blog ni la.
Wassalam..

Tujuan utama aku letak gambar phone comel di atas adalah sebab nak bagitahu yang aku TAKDE KREDIT!!Kepada Syahida Jailani,i tak boleh balas mcg u~Harap maklum

Picture Source:weheartit.com
*JANGAN TERTIPU*

0 comments



Day6# 10 items you can't live without
Thursday, December 01, 2011 at 3:09 AM
Cantek kan rumah aku??Heeeee...

1.Baju
2.Food n drinks
3.Rumah yg kiut miut mcm gambar atas tu
4.Laptop
5.Selipar
6.Compact powder
7.Lampu suluh*mana tau kan,blackout ke
8.Aiskrim
9.Segala bahan bacaan*Ianya amat perlu untuk hidup kat dunia ni
10.Novel!

Lee Gikwang!I can't live without u!!

Labels:

1 comments



Day5# Things you always do before sleep
at 2:57 AM

Aku selalu:

-Tutup pintu bilik
-Duduk atas katil sampai 1-2 jam..
-Termenung sambil berkhayal
-Ingat balek apa yg blaku siang hari tadi
-Bungkus dalam selimut kalau aku takot tido sorang2

Then tido terus..

Labels:

0 comments



Day 4# Someone you wish you could meet
at 1:28 AM

Someone??

I wish i could meet Allah,then his Messenger,Muhammad SAW..
Takpe laa xjadi someone pon..ramai pon best ape..

Then aku nak sangadd jumpa B2ST and 2pm..
I wonder when i meet Junho!!si rambut merah....hah!kacak sunggoh dengan spek mata hitam tuh..pergh!!!bergaya abes!!

Kalo xdpt jumpa beast pon,jumpa budak cute yg rmbut hitam kat dlm gmbar ats tu pon,jadilah..dah kemaruk sangat dah aku nih..heeee..kalaulah aku jumpa dia..
Erm,,kalaulah aku boleh gantikan tempat pompuan ni..

*Tengok minit ke 3.50

U know something??kalo aku jadi pompuan tu,dah lama dah aku peluk my Gikwang tuh.Ye lah kan dh ada dpn mata.Ambek je lah peluang!Hakhak..setan bertanduk mula menghasut..Hehehe..Ye lah pompuan tuh mcm mensia-siakan aja peluang yg dia ada..hish..xptot..xptot..

Kalau laa aku boleh ganti tempat pompuan tuh..

Dah lama dah aku candit nge gikwang tuh.Amek gmbar smpai xmuat memory camera.hihihi..tak cukop dgn tuh aku bawak balek umah teros je..abes citer.Esokannya kawen!hakhak!senang idop aku..

Labels:

0 comments



Day3# A photo of what you would find in your bag
at 1:21 AM

Sudah terang lagi bersuluh

What's in my bag??
-Purse
-Samsung galaxy w
-Camera
-Notebook
-Compact powder
-Pencil and papers
-Spek mata hitam??

Labels:

0 comments



Day2# The most best movie you'll ever watch
at 1:09 AM

Agaknya dah berape abad aku tak nengok blog ni??Erm aku rasa dh masok 5 hari kot.U know why??erm malaslah aku nak citer panjang2..buang masa je kot.Ok aku nak cover game yg aku dh tinggalkan selama 5 hari ini.

Movie yang aku paling suka eh??

-Freshies High School*eh betol ke eja gitu??(biarlaa xmovie pom)
-High School Musical 1,2&3
-Ayat2 cinta
-Playfull Kiss
-Boys Over Flower
-Baby and Me

Itu aje yang aku ingat stakat ni.Ok wslm..

Labels:

0 comments






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by Fluerica.
Do you know ?Honesty is the best policy in life