"The fashionable woman wears clothes. The clothes don't wear her." - Mary Quant








Fashionista. A word made up to describe women who live and breathe fashion. Typically, when one hears the word "fashionista" only one name come to mind to epitomize this stylish woman: Carrie Bradshaw. That's right. The fictional character from the TV series "Sex and the City," as portrayed by Sarah Jessica Parker, who took fashion to a whole new level.
italic bold

NETWORK



FOLLOW ME



RECENT STORIES

MONTHLY ARCHIVE



BLOGLOVIES

» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.
» friend.


NO TITLE FOUND
Saturday, July 28, 2012 at 10:52 AM

aku ngantok.lapar.bosan.malas nak buat kije skolah.pergh..

0 comments



Sinar Ramadhan
Sunday, July 22, 2012 at 1:02 PM

Assalamualaikum wbt.Alhamdulillah,hari ini aku masih lagi dapat merasai nikmat iman dan islam yang tidak semua orang dapat merasainya.Sama-samalah kita bersyukur kepada Allah kerana dengan izinNya kita masih lagi diberikan kesihatan untuk meneruskan perjuangan,berpuasa dalam bulan Ramadhan yang mulia ini.

Hari keberapa dah kita puasa nii??Ye,hari kedua kita berpuasa.Semalam bersahur dengan ikan masak merah,ayam kurma,telur,timun,sambal dan air teh susu.Berbuka pulak dengan nasi kerabu.Memang nikmat berbuka dekat rumah bagi pelajar2 yang duduk asrama macam aku ni.Tiap kali nak bukak puasa kat sekolah,teringat pulak dekat famili yang ada kat rumah."Diorang bukak puasa makan ape eik?".

Tadi adik aku dah berangkat ke sekolah.Awal kan??Almaklumlah,duduk kat Dungun.Sekolah kat Besut.Terpaksa lah bertolak awal.Dah la gi dengan teksi.Tak beshh langsung.Aku ni,mujurlah sekolah dekat Dungun ni je.Kalau nak makan kuih onde-onde,ummi boleh tolong hantarkan.Untung betol jadi aku.huhuhu..Tapi yang sedihnya,aku TERPAKSA pergi sekolah awal hari ni.Pukul 3 kene gi sekolah dah.Ape nii??!!hish..sebab ummi,ayah and the gang nak gi rumah MakLong.Untuk ape tah??Bukak puasa sama2 kot.bestnye...dah lah kat KT.hish,dok penoh hayat aku gi awal gitu..ni pom dop kemas agi barang2.



Oklah,tujuan utama aku merajinkan diri menaip papan kekunci ini adalah untuk sharing2 info tentang Ramadhan.Nabi pun ada bersabda:"Sampaikanlah walaupun satu ayat".Jadi aku tak kesah berkongsi benda ni walaupun kalian semua dah tahu.

Perkara-perkara yang membatalkan puasa (baca elok-elok) :

1.Memasukkan sesuatu benda ke dalam rongga yang terbuka dengan sengaja.2.Memasukkan sesuatu ke dalam dubur(jalan belakang) atau qubul(jalan depan) dengan sengaja.3.Muntah dengan sengaja (jika termuntah, tidak batal puasa).4.Bersetubuh dengan sengaja, sekalipun tidak keluar mani.5.Mengeluarkan mani dengan sengaja atau dengan jalan bersuka-suka seperti berpeluk-cium dan sebagainya.6.Kedatangan haid atau nifas.7.Gila walaupun hanya sekejap masa.8.Mabuk atau pengsan sepanjang-panjang hari, dari terbit fajar hingga terbenam matahari.9.Bersalin.10.Berbuka puasa sebelum yakin terbenam matahari.11.Murtad - iaitu orang yang keluar daripada agama Islam, sama ada dengan hati, perkataan atau perbuatan.

Hah,jadi jangan nak main-main dengan puasa ni.Jangan sampai puasa kita terbatal.

0 comments



Segmen: Jom Kenali KPOP Bloggers
Friday, July 20, 2012 at 4:53 PM

Assalamualaikum and Annyeo!!Wah,dah lama tak join segmen2 menarik cenggini.Aku join ini segmen sebab ade manusia berhati mulia tag aku.A lot of love and thanks to Qist.Tengok banner pon dah menarik.Memandangkan aku nii boleh diiktiraf jugak lah sebagai KPOP,aku berbesar hati nak join benda ni.
Ok,semua syarat sudah aku penuhi.Shall we start??

Group KPOP pertama yang korang minat.




Yes,mula-mula aku dah jatuh hati dengan B2ST.Gikwang sangaddd comel dan hensem.The best MV masa tu ialah I Like You The Best.Bole kata tiap-tiap hari ulang lagu tu.Tapi sekarang,zaman dah berubah.Bias dah tukar.

Lagu KPOP kegemaran korang . State 2 reasons kenapa korang suka lagu itu

TeenTop  No more perfume on you
-lagu dia best
-ade Chunji yang comel

Ukiss  Neverland
-tarian diorang sangat smart
-aku suka starting dia

BigBang  Blue
-MV ala-ala omputih
-lagu tu agak menenangkan berbanding MV diorang yg laen

Siapakah ultimate bias korang. Seorang sahaja. Tak boleh lebih



Chunji from TeenTop.Sangat kiut.Start minat dia time tengok MV Crazy.He's pretty damn hot.

Group KPOP mana yang menjadi top3 pilihan korang sekarang

1.Teen Top
2.Big Bang
3.CN Blue

K-DRAMA & Variety show kegemaran korang?

K-drama  Dream High,City Hunter,My Girlfriend is a Gumiho.
Variety show  Running Man,Oh! My School,We Got Married.

Blog fanfiction manakah yang menjadi kegemaran korang? State 2 reasons

Asianfanfics.Banyak citer2 yg menarik.Aku boleh up kan lagi vocab aku yang tak seberapa.

Adakah bias korang antara yang paling smart & sexy ? tunjukkan gambar tersebut ><*banyak pun tak pe



Haha..taktau lah smart and sexy diorang dekat mana..





yang ni baru smart and sexy XD

Jika korang seorang Kpoppers,masukkan photo barang/koleksi kpop korang.


Comel kan stoking nii.Ok sebenarnya aku search kat cik Google jer.Gambar kat atas ni bukan aku punya pon.Aku takde koleksi mane pon.cuma ade poster.tu pon malas nak amek gambar.sori.but i wish to have it!


Done.Tagging:

Yeay,esok puasa!
Kbai.Assalamualaikum.

Labels: ,

2 comments



midnight crazy
Saturday, July 14, 2012 at 1:15 AM


Lamanya aku tak update belog nii
Tadop idea ekpom nok nulih nape
ni pom sbb qistun suh aku update td,
dye gi bercuti kat turki beb.bestnye.
hish,kater nak tag aku.mane ni??

Erm,haritu ade shuffle kamar.rezak+streh gler.
ak kne masok kamar winx.nangih selok ak.
kamar tuh bole dpt anugerah kamar terpanas.mane ak nak duk situ.
petang tuh patotnye kne angkut2 barang.
tp aku dok angkut pom.dok redha agi ekpom.

phtu mlm tuh,bru je ak nak redha kne tuko kamar,
pkp pom panggil.ye tnye ok ke dop.
sbbnye f4 dar ak je hok byok beruboh kamar.dar laen sket je hok beruboh.
sbb tu ak dop berape nok redha orh.

byok agi cter eh,tp ak mls nk cter.
ksimpulannya aku dop tuko pom kamar.dayah dop tuko,takkan ak kne tuko kot.
tp ak mitop maaf ke najjini.sori prof jenab.
ku terasa agak selfishhhh..mianhe.

ak duk tgk cter harry potter eh.
sbnrnye dop tgk pom.duk ngadap laptop eh.wat sedak je bukok tv nii.
hurm.hurm.hurm.

Aku nok ustzah Nisa'
ak takmoh ustzh laen.beci nye..
ak nok halaqah ak yg dlu.
nani,ida,izyan,aimi,qira,kimi,qist,aida,wani.
rindunye mse f3.best giler.
bgabong nge halaqoh Ustazah Norma.gi pantai.mkn nasi dagang.
bahagianye idop ak mse tuh.
tp leni..sdih gler..ade okmo halangan ak nk tasmi.
beci aser.

hey,the amazing spiderman tuh lagi ensem dpd peter parker yg dlu tuh.
erm.erm.kol bape la harry potter ni nk abish.ngatok dh ak nii.
ok lah,chow lu.ngatok.
kbai,assalamualaikum.


kevin comel :)

Labels: , , ,

0 comments






← O L D E R P O S T
N E W E R P O S T →






© 2013 - Layout created by Fluerica.
Do you know ?Honesty is the best policy in life